STW.nl

You are here

TEKNOWLOGY (TTW jaarcongres)

9 November 2017

Het eerste jaarcongres van NWO-domein TTW, TEKNOWLOGY, vindt plaats op 9 november 2017 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

TEKNOWLOGY is hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen komen. De bezoeker krijgt een blik op technische innovaties van de toekomst en hoe de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt. Het is een programma vol (internationale) sprekers, workshops en inspirerende voorbeelden uit het toegepaste onderzoek van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen.

Programma
Naast een strijd om het beste idee voor technologie met verrassende maatschappelijke toepassing in de Open mind-competitie is er speciale aandacht voor Andrew Webb, de winnaar van de Simon Stevin Meester-prijs 2017 ter waarde van 500.000 euro.

Simon Stevin Gezel
Tijdens het event kiest het publiek de promovendus die zich in wetenschappelijke, toepassingsgerichte en communicatieve zin heeft onderscheiden van andere junioronderzoekers. Deze promovendus heeft zich opvallend verdienstelijk gemaakt, zowel wat betreft onderzoeks-kwaliteit als valorisatie-activiteit. De winnaar is de Simon Stevin Gezel 2017. De top-3 waarop gestemd kan worden bestaat uit (alfabetische volgorde): Nynke van den Berg van Leiden Universitair Medisch Centrum, Floris van den Brink van Universiteit Twente en Bart Macco van Technische Universiteit Eindhoven.

Vorig jaar
Bekijk een fotoverslag van het jaarcongres 2016 en een overzicht van de uitreikingen in 2016.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over het programma en de sprekers volgt op deze webpagina. Je kunt je hier aanmelden voor TEKNOWLOGY. Deelname aan het evenement is gratis, de voertaal is Engels.