STW.nl

You are here

Bedrijven en partners

Bedrijven en andere organisaties krijgen bij NWO de mogelijkheid om te investeren in onderzoek dat aansluit bij hun eigen onderzoekswensen. Door via NWO-domein TTW deel te nemen aan wetenschappelijke projecten kunnen investeerders een sleutelrol spelen bij het ontstaan van waardevolle innovatie. 
 
 
Voordelen van samenwerken met NWO
  • Wij vertalen uw onderzoeksbehoefte naar een scherpe onderzoeksvraag
  • Wij leveren maatwerk bij samenwerkingen tussen bedrijven en wetenschappers
  • Wij organiseren de selectie van de beste onderzoeksvoorstellen
  • Wij geven toegang tot sterke netwerken van wetenschappers en investeerders
  • Wij stimuleren ondernemerschap die ontstaat vanuit kennisinstellingen
  • Wij faciliteren kennisbenutting vanuit de wetenschap
 
 
Ervaring en maatwerk
NWO heeft ruim 35 jaar ervaring met het opzetten en begeleiden van samenwerkingen tussen bedrijven en wetenschappers. Op basis van die ervaring bieden we veel mogelijkheden voor samenwerking. Daarnaast bieden we maatwerk bij het opzetten van grootschalige toepassingsgerichte onderzoeksprogramma's van wetenschappers en industriĆ«le partners. 
 
 
Innovatieve starters
NWO ondersteunt ook bedrijvigheid en ondernemerschap die ontstaat vanuit universiteiten, hbo's en andere kennisinstellingen. Onderzoekers die een onderneming willen opzetten rondom kennis uit wetenschappelijk onderzoek, kunnen diverse vormen van financiering aanvragen. NWO biedt voor deze groep onderzoekers de financieringsprogramma's Take-off en Demonstrator aan.
 
 
Contact
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Bekijk dan de diverse financieringsprogramma's of neem contact op met valorisatie-coƶrdinator Xavier Weenink of een van de andere bureaumedewerkers bij NWO-domein TTW.