STW.nl

You are here

Workshop Physics with Industry 2017

20 November 2017

Van 20 t/m 24 november organiseren NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en het Lorentz Center de achtste editie van de workshop Physics with Industry (PwI). Dit is een workshop waarin zo'n vijftig promovendi en postdocs een week lang intensief werken aan vijf uitdagende fysische problemen van bedrijven. Doel van de workshop is het creƫren van meer interactie en kennisoverdracht tussen bedrijven en academici. De workshop vindt dit jaar plaats in het Lorentz Center te Leiden.

Tijdens Physics with Industry ervaren onderzoekers hoe zij kunnen bijdragen aan het oplossen van problemen uit de industrie. Bedrijven profiteren van de denkkracht van jonge onderzoekers, ontdekken nieuw talent en doen, mede dankzij de ondersteuning van senior onderzoekers bij het uitwerken van hun probleem, (nieuwe) contacten op in de academische wereld.

Deelname bedrijven
Bedrijven worden van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen door een probleem aan te dragen dat de deelnemende wetenschappers gedurende de workshop 'Physics with Industry' proberen op te lossen binnen een week. Het is een unieke kans voor bedrijven om nieuwe inzichten te krijgen, oplossingen voor bestaande problemen te vinden, het academische netwerk te vergroten, en in contact te komen met jonge onderzoekers. Uit de ingediende problemen zal de PwI-programmacommissie de vijf beste problemen selecteren die tijdens de workshop behandeld kunnen worden. U kunt uw probleemstelling per e-mail sturen naar physicswithindustry@nwo.nl. De deadline hiervoor is donderdag 8 juni 2017.

Promovendi en postdocs die aan de workshop willen deelnemen, kunnen zich registreren via de website van het Lorentz Center. De registratiedeadline is 30 september 2017.

Belangrijke data
Donderdag 8 juni 2017 deadline industriƫle probleemstelling
Zaterdag 30 september 2017 deadline deelnemerregistratie
Vrijdag 17 november 2017 bedrijvenbezoek
20 t/m 24 november 2017 Physics with Industry Workshop
 
Zie voor meer informatie de Open Call-pagina.