STW.nl

You are here

Nacht van de Wetenschap - Music Inside Out

6 October 2017

Music Inside Out in de Nacht van de Wetenschap

Aan de vooravond van het Weekend van de Wetenschap, op vrijdag 6 oktober, organiseert NWO samen met de Nationale Wetenschapsagenda en ZonMw de Nacht van de Wetenschap – Music Inside Out.

Wat doet muziek met je brein? Kun je geluid filmen? Welke rol speelt muziek nou eigenlijk in de gezondheidszorg? Wat is absoluut gehoor en is het erfelijk? Twaalf sprekers beantwoorden deze en andere vragen, afgewisseld met film, muziek en dans. Zo laat Erik Scherder je ervaren hoe muziek van invloed is op jouw bewegingen, vertelt Hannes Datta wat de gevolgen zijn van muziekstreaming voor consumenten, verkopers en artiesten, en neemt Iris Sommer de werking van zintuigen onder de loep.

De Nacht van de Wetenschap is een avondvullend programma dat op twee locaties beleefd kan worden: in de openbare bibliotheek van Utrecht en in die van Den Haag. Nachtvoorzitters Eva Cleven, presentatrice bij de VPRO, neemt de presentatie in Utrecht voor haar rekening, Eveline van Rijswijk, voormalig hoofdredacteur van de Universiteit van Nederland, is de nachtvoorzitter in Den Haag.

Kaartjes voor de Nacht van de Wetenschap kosten €7,50 per stuk (incl. consumptie). Het volledige programma, informatie over de sprekers en kaartverkoop is terug te vinden op www.nwo.nl/nvdw.