STW.nl

U bent hier

Open calls

Op deze pagina staan de financieringsinstrumenten en/of programma's die openstaan voor het indienen van onderzoeksaanvragen. U kunt een onderzoeksaanvraag indienen via ISAAC, het elektronisch indienloket van STW/NWO. Door op de knop Nu aanvragen te klikken, wordt u verbonden met ISAAC. Richtlijnen en formulieren voor het indienen van aanvragen vindt u op de pagina Aanvrager.

Vluchtelingen in de wetenschap

Projectleiders of hoofdaanvragers van een reeds door NWO of ZonMW gefinancierd onderzoeksproject kunnen financiering aanvragen om voor de duur van 1 jaar een vluchteling met een academische achtergrond (niveau master of PhD) op zijn of haar project te laten meewerken.

Open Mind 2018

Open Mind is een laagdrempelige mogelijkheid om gewaagde onderzoeksideeën te kunnen uitvoeren. Het programma staat open voor verrassende onderzoeksideeën die kunnen leiden tot een duidelijke maatschappelijke toepassing. De nadruk ligt op nieuwe ideeën die nog niet eerder zijn uitgevoerd binnen de huidige onderzoekslijnen van de indieners. Vijf voorstellen ontvangen een jaar onderzoeksfinanciering van maximaal 50.000 euro.

VENI 2019

Veni is een financieringsinstrument uit de Vernieuwingsimpuls. Het geeft pas gepromoveerde onderzoekers de kans om gedurende drie jaar hun ideeën verder te ontwikkelen.

HTSM2018

De open call HTSM2018 staat open voor financieringsaanvragen voor toepassingsgericht onderzoek op het gebied van High Tech Systemen en Materialen.

Perspectiefronde 2017/2018

Echte innovatie vraagt vaak een grootschalige aanpak. Om een innovatieve doorbraak te verwezenlijken moet je nieuwe onderzoekslijnen opzetten, oude netwerken overstijgen en een innige samenwerking creëren tussen wetenschappers en bedrijfsleven. Het financieringsinstrument Perspectief richt zich op het stimuleren daarvan.

Open Technologieprogramma

Het Open Technologieprogramma (OTP) is bedoeld voor projecten over de hele breedte van het technisch-wetenschappelijke onderzoek