STW.nl

U bent hier

‘Wetenschap waar anderen op zitten te wachten’

‘Wetenschap waar anderen op zitten te wachten’

2 januari 2017

Hoe konden de toegepaste wetenschappen uitgroeien van ondergeschoven kindje tot volwaardig vakgebied? In een feestelijk jubileumboek blikt NWO-domein TTW terug op vijfendertig jaar emancipatie van de toegepaste wetenschappen in Nederland. Het was een ontwikkeling die vooral vorm kreeg dankzij TTW’s voorganger, Technologiestichting STW.
 
Toegepaste wetenschap gold vroeger als het domein van ingenieurs en werd lang niet overal voor ‘echte’ wetenschap aangezien. De afgelopen decennia is dat beeld drastisch veranderd. Een cruciale rol daarbij speelde STW, de voorganger van het huidige NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). 
 
In een speciaal jubileumboek reconstrueert TTW de emancipatie van de toegepaste wetenschappen en hoe STW dat mogelijk maakte. Daaruit blijkt onder meer dat de STW-organisatie vijfendertig jaar geleden opvallend slim is opgezet, en continu bleef veranderen om de wetenschap optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast geven sleutelfiguren uit de STW-historie hun visie op toegepaste wetenschappen.
 
Het boek is nu beschikbaar als pdf-bestand en als longread. Liever een gedrukt exemplaar? Neem dan contact op met Eveline van den Bos.
 
Contactpersoon