STW.nl

U bent hier

Fonckel de aaibare lamp

Project nummer 
10569
Deelnemende kennisinstellingen 
Projectleider 

Dr.ir. P.R. Ross

Type project 
Afgesloten
Programma 
Valorisation Grant

Industrieel ontwerper Philip Ross ontwikkelde na zijn opleiding aan de Technische Universiteit Delft een multi-touch gevoelige lamp, de Fonckel One, die met handgebaren LEDs  laat oplichten tot een vloeiende en egale lichtbundel. 

Hoe het werkt
De multi-touch gevoelige rug van de Fonckel lamp pikt je handgebaren op, die vervolgens door de gebaarherkennings software worden geïnterpreteerd. De nauwkeurig ontworpen optiek voor de LEDs verzorgt een vloeiende en egale lichtbundel. Een uniek laserlasproces creëert een nette, naadloze en duurzame verbinding tussen de semi-transparante voorkap en de rest van de lamp. Dankzij een verzwaarde voet staat de lamp zeer stabiel. De achterkant van Fonckel One is gemaakt van een voor Fonckel ontwikkeld materiaal, dat technische functionaliteit met een prettige tactiele ervaring combineert.

Lumotion
Fonckel B.V. maakt gebruik van de gepatenteerde gebaarinteractie genaamd Lumotion®. Het Lumotion programma bestaat uit direct toepasbare product concepten, kennis & kunde en patenten op het gebied van intuitieve multi-touch lichtbediening. Deze bediening op basis van gebaren maakt het mogelijk om licht te richten, verbreden, versmallen en aanpassingen aan te brengen in intensiteit, kleur en dynamiek. Het Lumotion programma richt zich specifiek op toepassing in de medische en automotive industrie. 

Lees hier het volledige verhaal >>