STW.nl

U bent hier

Honoreringen april 2018

Honoreringen april 2018

18 april 2018

Het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen kent deze maand financiering toe aan zes projecten binnen het Open Technologieprogramma. Ook kunnen vier projecten aan de slag binnen het Partnership-programma van TTW en Nutricia. Twee TTW-onderzoekers ontvangen van NWO Rubiconfinanciering om hun onderzoek aan een buitenlandse instelling te vervolgen. Hieronder staan de gehonoreerde projecten per programma en in alfabetische volgorde.

Open Technologieprogramma

Partnershipprogramma TTW-Nutricia

 

Rubicon
ronde 2017-3: TTW

M-White LED – future of lighting
MSc Maryna Meretska, Universiteit Twente – Optics ->  Verenigde Staten, Harvard University (SEAS),  24 maanden

Licht is een essentiƫle voorwaarde voor het leven op aarde. In dit project wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de goedkoopste en efficiƫntste witte lichtbronnen die voor allerlei toepassingen gebruikt kunnen worden, zoals straat verlichting, in huishoudelijk gebruik en mobiele telefoons.

Voorspellen van bewegingsproblemen bij ouderen
Dr. Eline van der Kruk, Technische Universiteit Delft -> Verenigd Koninkrijk, Imperial College London, BioEngineering, 24 maanden

Hoe ouder we worden, hoe meer we beperkt worden in onze bewegingen. Dit komt door neurologische en fysiologische veranderingen in ons lichaam. Door middel van voorspellende computersimulaties analyseert de onderzoeker de interactie van deze veranderingen en de gevolgen voor het bewegen.

Overzicht van alle Rubicon-toekenningen