STW.nl

U bent hier

Open Mind 2017

Status 
Gesloten
Opening 
29 juni 2017
Budget 
250.000 euro
Tags 
open mind
Deadline 
5 september 2017 - 2:00pm
Call Type 
Open
Maatschappelijk betrokken onderzoekers zitten vaak vol originele ideeën om de wereld verder te helpen. Met het financieringsprogramma Open Mind biedt NWO-domein TTW een laagdrempelige mogelijkheid om die ideeën daadwerkelijk te gaan uitvoeren. 
 
Open Mind staat open voor verrassende onderzoeksideeën die kunnen leiden tot een duidelijke maatschappelijke toepassing. De nadruk ligt op nieuwe ideeën die nog niet eerder zijn uitgevoerd binnen de huidige onderzoekslijnen van de indieners. 
 
Na twee succesvolle rondes van Open Mind organiseert TTW nu een nieuwe ronde. Daarvoor roept TTW wetenschappers op om out of the box te denken, en ideeën met maatschappelijke impact in te dienen. De vijf plannen die de beste beoordeling ontvangen, worden beloond met een jaar onderzoeksfinanciering van maximaal 50.000 euro. De winnaars worden bekendgemaakt op het TTW-jaarcongres, dat plaatsvindt op 9 november 2017.
 
De deadline voor het indienen van projectvoorstellen is 5 september 2017, om 14.00 ’s middags. Het indienen van het voorstel (pdf-formaat, maximaal 2 pagina’s) en een korte video is mogelijk via NWO’s aanvraagsysteem ISAAC.
 
Benodigde documenten
-
Call-tekst
- Format proposal