STW.nl

U bent hier

Physics with Industry workshop

26 november 2018

Van 26 tot en met 30 november 2018 organiseren NWO en het Lorentz Center de achtste editie van de workshop Physics with Industry (PwI). Dit is een workshop waarin zo'n vijftig promovendi en postdocs een week lang intensief werken aan vijf uitdagende fysische cases van bedrijven of maatschappelijke organisaties.

Doel van de workshop is het creëren van meer interactie en kennisoverdracht tussen de organisaties en academici. De workshop vindt plaats in het Lorentz Center te Leiden.

Tijdens Physics with Industry ervaren onderzoekers hoe zij kunnen bijdragen aan het oplossen van cases uit de industrie of de maatschappij. Bedrijven profiteren van de denkkracht van jonge onderzoekers, ontdekken nieuw talent en doen, mede dankzij de ondersteuning van senior onderzoekers bij het uitwerken van hun case, (nieuwe) contacten op in de academische wereld.

Draag uw case aan!
Bedrijven en maatschappelijke organisaties worden van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen door een case aan te dragen die de deelnemende wetenschappers gedurende de workshop 'Physics with Industry' proberen op te lossen. Het is een unieke kans voor bedrijven om nieuwe inzichten te krijgen, oplossingen voor bestaande cases te vinden, het academische netwerk te vergroten, en in contact te komen met jonge onderzoekers. Uit de ingediende cases zal de PwI- programmacommissie de vijf beste selecteren die tijdens de workshop behandeld kunnen worden. U kunt uw probleemstelling per e-mail sturen naar physicswithindustry@nwo.nl. De deadline hiervoor is 1 juni 2018. De brochure en het aanmeldformulier zijn onderaan deze pagina te vinden.

Aanmelden voor Physics with Industry 2018
De workshop is bedoeld voor promovendi en postdocs werkzaam in de (toegepaste) fysica. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via de website van het Lorentz Center. De registratiedeadline is 28 september 2018. Wilt u gewaarschuwd worden als inschrijven mogelijk is mail dan naar physicswithindustry@nwo.nl.

Belangrijke data

  • Industriële/maatschappelijke probleemstelling deadline 1 juni 2018
  • Deelnemer registratie deadline 28 september 2018
  • Bedrijven/organisatie bezoek 23 november 2018
  • Physics with Industry Workshop 26 t/m 30 november 2018
     

Deelnemende bedrijven
De cases worden medio juli 2018 bekend gemaakt op deze website en de website van het Lorentz Center.

Impressie PWI 2017
Op de webpagina 'Physics with Industry workshop' vindt u een impressie van de vorige PWI-workshop en de toenmalige bedrijfscases.  

Documenten
- Brochure Physics with Industry
- Aanmeldformulier cases Physics with Industry

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met:

NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen
René Joosten | 030 600 13 67 | physicswithindustry@nwo.nl

NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)
Maria Sovago | 030 600 13 68 | 06 1489 36 72 | physicswithindustry@nwo.nl.