STW.nl

U bent hier

STW’s Spinning Disc op TEDxBinnenhof 2014

STW’s Spinning Disc op TEDxBinnenhof 2014

28 maart 2014

Global Challenges, Dutch Solutions is het thema van TEDxBinnenhof 2014. Op maandag 31 maart 2014 spreekt daar STW-promovendus Jeoffrey van den Berg van het bedrijf Flowid over de Spinning Disc. 

Die disc is een microreactor waarin grondstoffen op een zeer snel draaiende schijf ter grootte van een dvd worden gespoten, om daarna snel met elkaar te reageren. De kleine behuizing en de efficiënte reactie besparen veel energie. Bovendien is het veilig omdat het proces snel gestopt kan worden. Dat laatste is vooral voor werknemers een aantrekkelijk aspect.

Het Eindhovense bedrijf Flowid is één van de tien sprekers die geselecteerd zijn door André Kuipers, TEDx-er Jim Stolze en Bertholt Leeftink, Directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken. Ook Marjolein Helder van het Wageningse Plant-e zal een presentatie geven. Zij ontving van STW een valorisation grant om elektriciteitswinning uit planten verder te ontwikkelen.

De TED-bijeenkomsten gaan over ideeën die het waard zijn te delen. TEDxBinnenhof 2014 doet dat op een unieke manier door het event live te streamen naar kijksessies op prominente locaties en naar meer dan 40 Nederlandse ambassades en consulaten over de hele wereld. Zo bereiken de ideeën van Flowid een wereldwijd publiek.