STW.nl

U bent hier

TEKNOWLOGY: ontmoetingsplek voor innoverend Nederland

TEKNOWLOGY: ontmoetingsplek voor innoverend Nederland

23 oktober 2017

Voor de eerste maal organiseert NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen het evenement TEKNOWLOGY - NWO Innovation Festival. Op 9 november 2017 is dit dé plek waar innoverend Nederland samenkomt.

TEKNOWLOGY is de opvolger van het bekende STW-jaarcongres. Het evenement brengt technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen. Op 9 november 2017 is TEKNOWLOGY de ontmoetingsplek voor innoverend Nederland. Bezoekers kunnen zich onder meer verdiepen in de technische innovaties van de toekomst en de manier waarop de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt.
 
Verrassende maatschappelijke toepassing
Het festival biedt een programma vol (internationale) sprekers, workshops en inspirerende voorbeelden uit TTW-onderzoek. In de Open Mind-contest strijden 15 teams om het beste idee voor technologie met verrassende maatschappelijke toepassing. De vijf teams met de beste ideeën verdienen een onderzoeksbeurs van 50.000 euro om hun plannen verder te ontwikkelen. Speciale aandacht is er voor prof.dr. Andrew Webb, die de titel Simon Stevin Meester 2017 in ontvangst neemt. Daarnaast mogen de bezoekers van TEKNOWLOGY hun stem uitbrengen voor de Simon Stevin Gezel 2017.
 
Demomarkt en keynotes
Op de demomarkt kunnen bezoekers ervaren hoe je beeldgeleide chirurgie uitvoert, een regenmeter maken met Rolf Hut en een schaalmodel bekijken van de Metronoom, een apparaat dat de werking van eb en vloed nabootst.
Keynotes zijn er van prof.dr. Nick Ramsey (UMC Utrecht) Yuri van Geest (Singularity University). Ramsey zal zijn inspirerende ideeën delen over het koppelen van de hersenen aan machines. Van Geest gunt ons een blik op de convergentie en symbiose van opkomende technologieën als ICT, biotech, AI, nanotech, robotica en 3D.
 
Registreren
Deelname aan TEKNOWLOGY is kosteloos. Registratie en volledige programma op: www.teknowlogy.nl.