STW.nl

U bent hier

Vernieuwd NWO van start

Vernieuwd NWO van start

1 januari 2017

Op 1 januari 2017 gaat STW verder als NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen. De verandering maakt deel uit van een NWO-brede transitie. Diverse wetenschapsgebieden en stichtingen van NWO worden geclusterd tot vier domeinen die samen het gehele wetenschappelijke veld omvatten.
 
STW haar werkzaamheden voort in het vernieuwde NWO, als NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Dat gebeurt met dezelfde filosofie, financieringsinstrumenten, budgetten en werkwijzen als bij STW. We doen dit met grotendeels dezelfde mensen, vanuit hetzelfde gebouw in Utrecht en met dezelfde telefoonnummers.
 
Slagvaardig en multidisciplinair
De verandering maakt deel uit van een NWO-brede transitie. Het doel van dit proces is een slagvaardiger en meer multidisciplinair gerichte NWO-organisatie. NWO gaat zich meer richten op samenwerking tussen disciplines. Ook gaat NWO flexibeler inspelen op ontwikkelingen in de wetenschap, en zal de samenwerking binnen de wetenschap en met de maatschappij versterken. 
 
Vier NWO-domeinen
Diverse wetenschapsgebieden en stichtingen van NWO worden geclusterd tot vier domeinen die samen het gehele wetenschappelijke veld omvatten. Die vier domeinen zijn Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), Zorgonderzoek en Medische wetenschappen (ZonMw), Exacte en Natuurwetenschappen en Sociale en Geesteswetenschappen. De NWO-instituten worden gezamenlijk ondergebracht in een aparte institutenstichting. De integratie van ZonMw als NWO-domein is voorzien voor 1 januari 2019. 
 
Meer informatie
Lees meer informatie over de veranderingen op de transitiepagina of de FAQ.