STW.nl

U bent hier

Workshop Physics with Industry 2017

Status 
Gesloten
Opening 
25 april 2017
Deadline 
8 juni 2017 - 5:00pm
Call Type 
Open

Van 20 t/m 24 november organiseren NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en het Lorentz Center de achtste editie van de workshop Physics with Industry (PwI). Dit is een workshop waarin zo'n vijftig promovendi en postdocs een week lang intensief werken aan vijf uitdagende fysische problemen van bedrijven. Doel van de workshop is het creëren van meer interactie en kennisoverdracht tussen bedrijven en academici. De workshop vindt dit jaar plaats in het Lorentz Center te Leiden.

Tijdens Physics with Industry ervaren onderzoekers hoe zij kunnen bijdragen aan het oplossen van problemen uit de industrie. Bedrijven profiteren van de denkkracht van jonge onderzoekers, ontdekken nieuw talent en doen, mede dankzij de ondersteuning van senior onderzoekers bij het uitwerken van hun probleem, (nieuwe) contacten op in de academische wereld.

Deelname bedrijven
Bedrijven worden van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen door een probleem aan te dragen dat de deelnemende wetenschappers gedurende de workshop 'Physics with Industry' proberen op te lossen binnen een week. Het is een unieke kans voor bedrijven om nieuwe inzichten te krijgen, oplossingen voor bestaande problemen te vinden, het academische netwerk te vergroten, en in contact te komen met jonge onderzoekers. Uit de ingediende problemen zal de PwI-programmacommissie de vijf beste problemen selecteren die tijdens de workshop behandeld kunnen worden. U kunt uw probleemstelling per e-mail sturen naar physicswithindustry@nwo.nl. De deadline hiervoor is donderdag 8 juni 2017.

Promovendi en postdocs die aan de workshop willen deelnemen, kunnen zich registreren via de website van het Lorentz Center. De registratiedeadline is 30 september 2017.

Belangrijke data
Donderdag 8 juni 2017 deadline industriële probleemstelling
Zaterdag 30 september 2017 deadline deelnemerregistratie
Vrijdag 17 november 2017 bedrijvenbezoek
20 t/m 24 november 2017 Physics with Industry Workshop
 

Locatie
Lorentz Center in Leiden
 

Deelnemende bedrijven
De bedrijfscases worden medio juli 2017 bekend gemaakt op deze website en de website van het Lorentz Center.
 
Voorbereiding op de workshop
Deelnemers worden uitgenodigd voor een ontmoeting met de organisatie. De casussen worden besproken met de deelnemers, die daarna hun casusvoorkeur mogen aangeven. Voorafgaand aan de workshop wijst de organisatie elke deelnemer toe aan één casus., waarbij uiteindelijk vijf teams ontstaan van ongeveer 10 personen (inclusief vertegenwoordigers van de bedrijven en een senior wetenschapper) De deelnemers ontvangen relevante literatuur and andere documenten, zodat zij met enige achtergrondkennis aan de workshop kunnen beginnen.
 
Resultaten
Op de webpagina 'Physics with Industry workshop' vindt u een impressie van de vorige PWI workshop en de toenmalige bedrijfscases. De verslagen van Physics with Industry 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 zijn beschikbaar als pdf-bestand:
 
 
Ervaringen
Ervaringen van bedrijven die in eerdere jaren deelnamen aan Physics with Industry:
 
"Physics with Industry was a real inspirational event for us. Bringing together young researchers from different fields of research and more experienced researchers from universities and industrial R&D was the best you can expect for working on your very specific subject. It helped us a lot to understand the limits of our approach of the problem, but also the good choices we made in treating the subject. Physics with Industry was for me a place where the fundamental research met the industrial application within a framework where the innovation was at home." - Nicolae Tomozeiu, Océ (2013)
 
"Door Physics with Industry konden wij in korte tijd veel kennis opdoen over een onderwerp dat voor ons relatief nieuw was. Dit heeft geresulteerd in een research studieproject bij NXP. Als dat een succes wordt nemen we waarschijnlijk weer contact op met de universitaire partners om ons te helpen bij langere termijn onderzoek. Naast de directe opbrengst in de vorm van kennis en contacten denk ik dat een workshop zoals Physics with Industry ook een extra stimulans is voor bedrijven om na te denken over de fundamentele limieten van hun huidige producten, een proces dat tot doorbraken en innovaties kan leiden." - Peter Steeneken, NXP (2010 en 2012)
 
Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW): Maria Sovago, 030 600 12 73.
NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW): Melvin Kasanrokijat, 030 600 13 78.

 

Contactpersoon