STW.nl

U bent hier

Zwangerschap beter monitoren met een pleister

Project nummer 
10940
Deelnemende kennisinstellingen 
Projectleider 

Ir. C.H.L. Peters
Technische Universiteit Eindhoven
Faculteit Electrical Engineering
Postbus 513
5600 MB  EINDHOVEN

Type project 
Afgesloten
Startdatum 
1 juli 2009
Einddatum 
30 juni 2011
Programma 
Valorisation Grant
Vakgebied 
Elektrotechniek

Bas Lemmens zette bij de Technische Universiteit Eindhoven met een Valorisation Grant een product op (PUREtrace) om beter en risicoloos zwangerschappen te monitoren.

Het bedrijf van Lemmens, Nemo Healthcare (een spin-off van de onderzoekssamenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven) ontwikkelt technieken om met niet-invasieve elektrofysiologische metingen complete informatie te krijgen voor bewaking van de conditie van het ongeboren kind. Metingen aan de buik van een zwangere vrouw geven zowel informatie over weeën-activiteit als over foetale hartactiviteit. De methodes zijn vollediger en nauwkeuriger dan bestaande technieken. Ook is de meetmethode comfortabeler en risicoloos voor moeder en kind.

Met behulp van twee Valorisation Grants zijn de meetmethodes doorontwikkeld tot een klinisch toepasbaar product (PUREtrace) voor de bewaking van weeënactiviteit. In 2011 is met behulp van investeerders de ontwikkeling van de PUREtrace verder doorgezet en dit heeft geleid tot certificering in februari 2013. Parallel hieraan maakt Nemo de technologie voor het meten van foetale hartactiviteit geschikt voor gebruik.

Lees hier het volledige verhaal

Contactpersoon