STW.nl

U bent hier

High Tech Systemen en Materialen (HTSM)

De jaarlijkse HTSM-call van het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW, voorheen Technologiestichting STW) is een uitvloeisel van het door het kabinet ingezette topsectorenbeleid. Zij daagt onderzoekers en bedrijven uit gezamenlijk funderende kennis te ontwikkelen voor technologische doorbraken en innovatieve toepassingen. Deze call staat open voor onderzoeksvoorstellen die vallen binnen de 17 roadmaps van de topsector HTSM. Deze roadmaps zijn Advanced Instrumentation, Aeronautics, Automotive, Components and Circuits, Embedded Systems, Healthcare, High Tech Materials, ICT, Lighting, Mechatronics/Manufacturing, Nanotechnologie, Photonics, Printing, Security, Semiconductor Equipment, Solar en Space. Meer informatie over deze roadmaps vindt u hier.

De HTSM-call keert jaarlijks terug. Voor deze call gelden specifieke voorwaarden en cofinancieringseisen. Deze worden bij het opengaan van de call gepubliceerd.

HTSM 2016
Vanaf 4 maart 2016 kunnen onderzoekers projectvoorstellen indienen voor het financieringsprogramma HTSM2016. Het programma richt zich op het stimuleren van excellent wetenschappelijk onderzoek binnen de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Projectvoorstellen dienen een bijdrage te leveren aan minimaal één van de 17 roadmaps van deze topsector.

De call vereist een vooraanmelding, die uiterlijk op 28 april 2016 om 14:00 uur door STW moet zijn ontvangen. Een vooraanmelding bevat een concept-begroting, een beknopte aanvraag en een motivering waarom het onderzoek past in een HTSM-roadmap. Na acceptatie van de vooraanmelding kunnen aanvragers hun volledige onderzoeksvoorstel indienen tot 31 mei 2016, 14:00 uur. 

De financiering voor HTSM2016 is afkomstig van TTW en het TKI-HTSM. De maximale TTW-bijdrage per project bedraagt 750.000 euro.

(N.B.: De call voor HTSM 2016 is inmiddels gesloten. Indienen is niet meer mogelijk).

 

Contactpersoon 


Subscribe to RSS - High Tech Systemen en Materialen (HTSM)