STW.nl

U bent hier

Open Technologieprogramma

Het Open Technologieprogramma (OTP) van het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW, voorheen Technologiestichting STW) is bedoeld voor projecten over de hele breedte van het technisch-wetenschappelijke onderzoek. Er zijn geen thema’s in het OTP. Indienen van onderzoeksaanvragen kan het hele jaar door. Hoogstaande wetenschappelijke kwaliteit én utilisatie zijn de twee criteria waarop aanvragen door internationale onafhankelijke referenten worden beoordeeld. Het onderzoeksvoorstel, de referentcommentaren en het weerwoord van de indieners vormen samen een protocol. Op basis van de protocollen bepaalt een jury een prioriteitsvolgorde. Het bestuur neemt het uiteindelijke honoreringsbesluit. Bij elk project wordt een Gebruikerscommissie ingesteld.

Nieuwe richtlijnen
Met ingang van 1 februari 2017 zijn de nieuwe richtlijnen voor het aanvragen van financiering in het Open Technologieprogramma ingegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Materieel krediet en investeringskrediet worden inclusief btw opgenomen in de aanvraagbegroting
  • Na een eventuele honorering wordt de subsidie uitbetaald door middel van tranchebetalingen aan de instelling van de hoofdaanvrager

Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met het TTW-bureau.

OTP-projecten
In de afgelopen decennia heeft het Open Technologieprogramma vele succesvolle projecten voortgebracht. Een kleine selectie van recente projecten is hier op een rij gezet.

Organ Assist:
Een warm bad voor organen

 

PeatCap:
Gifbelt reinigt zichzelf

 

Veilig de weg op in 
zelfrijdende auto's

 

Quirem:
Stralende bolletjes tegen kanker

 

Plasticsoep in de sloot

 

Bouwen voor een wereld met 
acht miljard bewoners

 

Zelfreinigende stortplaatsen

 

Bioplastic herstelt natuur

 

Mysterieus zandgedrag onder de loep

 

 

 

 

Contactpersoon 


Subscribe to RSS - Open Technologieprogramma