STW.nl

U bent hier

Partnershipprogramma STW-NIHC-Philips “Healthy Lifestyle Solutions”

De gezondheid van mensen wordt voor een belangrijk deel bepaald door hun leefwijze. Een goede leefwijze is daarom een belangrijk instrument voor het gezond houden van een vergrijzende bevolking en het terugdringen van de kosten in de gezondheidszorg. Het onderzoeksprogramma ‘Healthy Lifestyle Solutions’ van STW, het Nationaal Initiatief voor Hersenen en Cognitie (NIHC) en Philips Research concentreert zich op vier onderwerpen: goed slapen, stress en ontspanning, gezond eten en drinken, en bewegen. Voor elk van deze gebieden bestaan succesvolle coachingsprogramma’s die hun waarde al hebben bewezen. De inzet van het onderzoeksprogramma is om deze bestaande methodieken in een digitale vorm te gieten zodat een begeleider mensen in hun eigen dagelijkse leven op afstand, maar online kan coachen, motiveren en ondersteunen. De technische slag die hierbij gemaakt moet worden, is het ontwikkelen van nieuwe netwerk- en sensortechnologie die het geautomatiseerde coachingsprogramma de gegevens levert die voor de begeleiding nodig zijn. Het motto voor e-coaching is: meten, meekijken en motiveren. De te ontwikkelen  technologie mag niet belastend zijn voor het individu en moet ethisch aanvaardbaar zijn.

Bekijk hier het programmaplan.

Financieringsinstrument 
Doel 
Effectieve digitale middelen ontwikkelen die mensen helpen om in hun dagelijkse leven een gezondere manier van leven aan te leren en vol te houden. Deze methode wordt e-coaching genoemd.
Begindatum 
2011
Einddatum 
2016
Contact Information 

Een programmacommissie heeft de supervisie over het programma.

Contactpersoon  
Bekijk alle projecten van dit programma

Less stress for pregnant women through HRV biofeedback and/or psychoeducation

This project is conducted by the Vrije Universiteit Amsterdam (prof. dr. Anja C. Huizink, PI; Esi van der Zwan, PhD student) in collaboration with ...

Project nummer: 
12001
Deelnemende kennisinstellingen: 
Vrije Universiteit Amsterdam
Begindatum:
01-01-2012
, einddatum:
31-12-2016
Subscribe to RSS - Partnershipprogramma STW-NIHC-Philips “Healthy Lifestyle Solutions”