STW.nl

U bent hier

Valorisation Grant

Open call: Ronde 20 – voorjaar 2014

 

Indieningtermijn :

3 maart 2014 tot dinsdag 1 april 2014, 11:59 ’s ochtends

Interviews indieners :

mei 2014

Uitslag:

13 juni 2014 (onder voorbehoud)

Aanvragen kunnen alleen door de hoofdaanvrager worden ingediend via IRIS, het elektronisch subsidieaanvragensysteem van STW (zie de butten rechtsboven 'Open Calls').

Valorisation Grant aanvragen

Het Valorisation Grant programma kent twee rondes per jaar, een voorjaarsronde met een deadline voor indienen rond 1 april en een najaarsronde met een deadline voor indienen rond 1 oktober.

Alleen onderzoekers in dienst (zowel in vast als tijdelijk dienstverband) van Nederlandse universiteiten (of met vergelijkbare posities aan de universitaire medische centra), KNAW- en NWO-instituten, het Nederlands Kanker Instituut (NKI), het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen en Dubble-bundellijn bij de ESFR te Grenoble kunnen Valorisation Grant aanvragen.

In de Richtlijnen Valorisation Grant staat beschreven waar een aanvraag aan moet voldoen.

Relevante documenten voor het aanvragen van een Valorisation Grant:

 

Over Valorisation Grant

De Valorisation Grant is een persoonsgebonden subsidie aan ondernemende onderzoekers voor het ontwikkelen van innovatieve high-tech bedrijvigheid op basis van kennis die is ontwikkeld binnen de universiteit of onderzoeksinstelling waar de betreffende onderzoeker aan verbonden is. De Valorisation Grant is bedoeld als overbrugging van de ‘funding gap’, de moeilijkheid die ondernemers en ondernemende onderzoekers ervaren om de eerste stappen van kennisbenutting gefinancierd te krijgen.

Het Valorisation Grant budget bedraagt per ronde ongeveer 1,5 miljoen euro. In de afgelopen jaren werd gemiddeld 40 procent van de aanvragen gehonoreerd.

De Valorisation Grant bestaat uit twee fases, die afzonderlijk moeten worden aangevraagd. Voor het indienen van fase-2 voorstellen is vereist dat fase-1 gehonoreerd en doorlopen is.

Fase-1: de haalbaarheidsstudie
In deze fase wordt een onderzoek gedaan naar de technologische en commerciële haalbaarheid van het voorstel. Voor deze fase kan een maximum bedrag van 25.000 euro worden aangevraagd. De duur van deze fase bedraagt 0,5 jaar.

Fase-2: de valorisatiefase
In deze fase worden de eerste stappen van het valorisatietraject gezet, zoals het ontwikkelen van een productportfolio, het aantrekken van een ‘launching customer’ en het voeren van onderhandelingen met private financiers. Het doel van deze fase is te komen tot het punt waarop private financiers de verdere commerciële ontwikkeling voor hun rekening willen nemen. Voor fase-2 kan maximaal 200.000 euro worden aan gevraagd voor een periode van maximaal 2 jaar.

 

Relevante documenten voor lopende Valorisation Grant projecten:

 

Meer algemene informatie over de Valoriation Grant:

 

Financieringsinstrument 
Doel 
De Valorisation Grant is bedoeld als overbrugging van de ‘funding gap’, de moeilijkheid die ondernemers en ondernemende onderzoekers ervaren om de eerste stappen van kennisbenutting gefinancierd te krijgen.
Bekijk alle projecten van dit programma

Xeltis en de kunst van meegroeiende hartkleppen

Meegroeiende hartkleppen Mensen met falende hartkleppen kunnen kunstmatige vervangers krijgen, maar dat heeft veel nadelen....

Project nummer: 
10577
Programma: 
Deelnemende kennisinstellingen: 
Technische Universiteit Eindhoven
Begindatum:
01-01-2009
, einddatum:
31-12-2009

MIMETAS – orgaan op een chip voor betere medicijnen

Geholpen door een STW-Valorisation Grant exploiteert Paul Vulto met zijn team MIMETAS, een bedrijf dat organ-on-a-chip modellen levert voor nieuwe ...

Project nummer: 
12615
Programma: 

B-Invented voor snelle en goedkope funderingen

Gijs Schalkwijk startte samen met Joost Huijgen het bedrijf B-invented, een productontwikkelaar voor de bouw met een nieuwe prefab techniek voor de...

Project nummer: 
10590
Programma: 
Deelnemende kennisinstellingen: 
Technische Universiteit Eindhoven

Zwangerschap beter monitoren met een pleister

Zwangerschap beter monitoren met een pleister.

Project nummer: 
10940
Programma: 
Deelnemende kennisinstellingen: 
Technische Universiteit Eindhoven
Begindatum:
01-07-2009
, einddatum:
30-06-2011

Fonckel de aaibare lamp

 Industrieel ontwerper Philip Ross ontwikkelde na zijn opleiding aan de Technische Universiteit Delft een multi-touch gevoelige lamp, d...

Project nummer: 
10569
Programma: 
Deelnemende kennisinstellingen: 
Technische Universiteit Eindhoven

SECOM: een gecombineerde elektronen- en lichtmicroscoop voor snellere, betere beelden

Professor Pieter Kruit (Technische Universiteit Delft) en Dr. Sander den Hoedt (DELMIC) combineren de eigenschappen van een elektronen- en een lich...

Project nummer: 
12324
Programma: 
Deelnemende kennisinstellingen: 
Technische Universiteit Delft
Gebruikers: 
Delmic
Subscribe to RSS - Valorisation Grant